zaterdag 5 juni 2010

slam by the sea




zondag 6 juni 2010
van 14:00 - 18:30
Locatie: De Piek - Hellebardierstraat 13 te Vlissingen

Slam by the Sea: Zeelands enige echte poetryslam
Na de vlammende eerste edities van Slam by the Sea op zondag 6 juni alweer de derde officiële voorronde van de enige echte Zeeuwse poetryslam! Met wederom talentvolle lokale en nationale slam-dichters, en dit keer met gastjurylid David Boelee, die zijn sporen in de slamwereld al meer dan verdiend heeft.

Op een poetryslam (poëzieslag) gaan dichters op een moderne manier een wedstrijd met elkaar aan in het voordragen van hun gedichten. In enkele rondes van een paar minuten, waarvan de laatste de finale is, slammen de dichters zich een weg naar Eeuwige Roem en De Prijs. Deze Slams vinden meestal plaats in een café waar zowel het publiek als een jury bepalen wie de winnaar is. Soms wint iemand de jury- én de publieksprijs, soms zijn het twee verschillende dichters. Dat ligt maar net aan de kwaliteit.

De 'act' is net zo belangrijk als de inhoud van de gedichten. Lichaamstaal, intonatie, contact met het publiek: alles doet mee.
Slams zijn populair om hun laagdrempeligheid. Iedereen mag meedoen. Jong, oud, hoge pief of van de straat, het enige dat telt is wat je te zeggen hebt en hoe je dat doet.

Vanaf 7 februari is er in de Piek om de maand, steevast op een zondagmiddag, een voorronde waaraan maximaal twaalf dichters deelnemen. Vier voorrondes in totaal, op 7februari, 4 april, 6 juni en 3 oktober. Zowel de publieks- als de jurywinnaar van elke voorronde gaan door naar de jaarfinale die op 5 december 2010 gehouden wordt, op dezelfde manier. En de winnaar dáárvan gaat naar het NK. Kom kijken en jureren onder het genot van een hapje en een drankje, of neem zelf deel door je aan te melden via slam@cultuurwerf.nl!

Geen opmerkingen: