maandag 16 februari 2009

The day the music died

Zo af en toe lees je wel eens iets, waar de mond daadwerkelijk van openvalt. Dit overkwam mij zojuist bij het artikel The day the music died in Revolver over het vliegtuigongeluk waarbij Buddy Holly, The Big Bopper & Ritchie Valens om het leven kwamen. Hoewel het verhaal op zich al tragisch genoeg is, bleek het nog wranger te kunnen. Lees onderstaand deel uit het artikel van Tjerk Lammers.

Buddy's verwondingen

Mensen met een zwakke maag doen er het beste aan niet verder te lezen. Het rapport van de patholoog anatoom die het lichaam van Buddy Holly onderzocht liegt er namelijk niet om:

"Het lichaam van Charles H. Holly was gekleed in een jack van een gele leerachtige stof waarvan vier naden in de rug over bijna de gehele lengte uitgescheurd waren. De schedel was gespleten in het midden van het voorhoofd tot aan de kruin. Ongeveer de helft van de hersenen was afwezig. Bloed kwam uit beide oren en in het gezicht zaten vel snijwonden. De borstkas waas zacht dankzij de verregaande verbrijzeling van het bottengestel. De linker onderarm was op een derde vanaf de pols gebroken en de rechter elleboog was gebroken . Beide dijen en beide benen meerdere breuken. Er zat een kleine scheur in het scrotum.

Er werden vingerafdrukken van het lichaam gemaakt ten behoeve van de identificatie.

Ralph E. Smiley, MD
Schouwarts van dienst

Persoonlijke bezittingen van Charley Holly

Cash $ 193,00 minus $ 11,65 aan honorarium voor de schouwarts - $ 181,35
2 manchetknopen, zilveren balletjes van 1,25 cm in doorsnede behorende tot het bovenste deel van een balpen."

Ronduit gruwelijk allemaal, maar ook onthutsend om te lezen, dat de schouwarts in kwestie zijn gage van $ 11,65 eigenhandig uit de broekzak van de overledene viste...

Geen opmerkingen: