dinsdag 24 december 2013

Daalman


"Van zijn bezoeken aan de oude Daalman, vertelde Frank niets aan zijn ouders. Waarom hij dat niet deed, wist hij niet. Maar onbewust had hij het gevoel dat zijn vader er iets verkeerds in zou zien. En het was trouwens veel prettiger om een geheim te hebben."

Zo begint het verhaal Daalman van Hans van Sweeden (1939-1963). Een verhaal van iets meer dan drie pagina's. Een verhaal dat regelmatig in mijn gedachten terugkeert, zo ook bij het zien van onderstaande foto.
 
 
Parke Harrisson - Flying lesson
 

"Toen Daalman weer de kamer uitging, probeerde hij de vogeltjes te tellen, maar er waren er zoveel dat hij pas bij de vierenvijftigste was toen Daalman weer binnenkwam. Kijk je naar de vogeltjes, jongen, zei Daalman. Er zijn weer nieuwe bijgekomen, zei Frank. Hij scheen iets grappigs gezegd te hebben, want Daalman barstte uit in een schrille lach, waar Frank een beetje van schrok. Want zo had hij hem nog nooit horen lachen. Daalman wiste zich de tranen uit de ogen. Ja jongen. Zei hij, er zijn weer nieuwe vogeltjes ingevlogen en ik verwacht nog een nieuwe."Geen opmerkingen: