dinsdag 22 december 2009

dagnotities 22 december 2009

Het jaar loopt teneinde dus een kleine selectie gemaakt uit de gedichten die ik in het afgelopen jaar geschreven heb, vandaag de eerste:

Via Dolorosa

de zoveelste statie
bleek een muur te zijn

alwaar
een vermoeide Jezus
zijn handafdruk
had achtergelaten

dat zou men
aan het Roelof Hartplein
nu ook eens moeten doen Jan

& ik geloof

---

15.25 - dat het gister, ondanks het toch iets tegenvallende poëzie- c.q slamgehalte (albert bobeldijk stak er immers toch met kop en schouders bovenuit, waardoor er nauwelijks sprake was van een echte strijd) nog een uitermate vermakelijke avond te Festina is geworden

enkele bekenden gesproken - virtuele bondgenoten van een gezicht voorzien - & dat mijn aanwezigheid nog vastgelegd is ook



16.45 - de eerste kerstinkopen & dat je dan altijd weer langs een boekhandel komt:



in een vertaling van Nicolaas Matsier. Aangevuld met de nieuwste van Manon Uphoff & Leo Blokhuis. Terwijl ik Dan Penn opzoek via google verblijf ik.

17.15 - De Nederlandse dichter, prozaïst, vertaler, polemist en essayist Gerrit Komrij komt binnenkort met een nieuwe poëziebloemlezing. Daarin richt hij zijn blik nu ook op de jongste generatie dichters. In De 21ste eeuw in driehonderd gedichten maakt hij de stand van zaken op van de allernieuwste poëzie, “een bundel die bulkt van de vitaliteit en het ontluikende talent”, aldus uitgever De Bezige Bij in zijn voorjaarsaanbieding. Het boek verschijnt in februari 2010. Bij zijn selectie hanteerde Komrij de leeftijdsgrens van tweeëndertig jaar: hij koos uit de poëzie van alle dichters die nog niet ouder werden dan Christus ooit werd. (Bron : de papieren man )

18.43 - het boek is af maar de dichter leeft nog

19.67 - nog een mooie geschiedenis bewerking door Crumb



(dat die you tube filmpjes er niet in hun volle breedte op willen, werkt onderhand toch aardig op m'n zenuwen)

& over de tekenaar zelve


The Confessions of Robert Crumb
Geüpload door Reghy. - Ontdek video's over mensen, familie en vrienden.

22.15 - op de contrabas las ik zojuist met betrekking tot de eerder vandaag genoemde bloemlezing van Komrij nog even het volgende : "Uit betrouwbare bron vernamen we dat het gaat om dichters jonger dan 34 (en niet, als in de aanbiedingsbrochure gemeld, 33) en dat het aantal gedichten niet 300 bedraagt, maar gevoelig minder, ergens rond de 180." - maar benieuwd blijven we - zou mooi zijn indien er ook enkele talenten werden opgenomen die op het moment nog bundelloos zijn, maar dat is natuurlijk aan de meester zelf. Zou het iets uitmaken dat ik in 2005 pas 33 was?


1 opmerking:

Anoniem zei

object width="425" height="344"
Hier kan je wat aan doen om het filmpje in de breedte erop te krijgen