woensdag 12 november 2014

d(b)n 12 XI 2014

In Berlijn, hield ik geen dagboek meer bij.

***

In de omgevallen boekenkast benoemt Hans van Straten op een gegeven moment enkele vrienden, die tijdens de oorlog zijn omgekomen.  Onder hen ene Jotie Arends.

***

Voor de gedachten uiteindelijk mijn vingers bereiken, zijn ze reeds door de ratten aangevreten, met zoutzuur besprenkeld.  Ik hoef enkel het dode vlees te verwijderen.

***

In The water-babies (1863) voert Charles Kingsley de 11 jaar eerder uitgestorven reuzenalk ten tonele. Het avontuurlijke sprookjesverhaal wordt vaak vergeleken met de boeken  Alice's Adventures in Wonderland (1865) & Through the Looking-Glass (1871) van Lewis Carroll, waar overigens ook een uitgestorven dier voorbij komt. Carroll liet echter zijn oog vallen op de dodo (ext. 1690).  What's in a bird.

***

Luisterde vandaag voor het eerst naar de prachtige stem van Helen Humes, keek voor de tweede keer naar Empire of the Sun, las tot drie keer toe de handleiding van mijn nieuwe printer / scanner / kopieermasjien & vond in de kringloop een genummerd en gesigneerd exemplaar van Koenegrachts zullen we dansen, schat?

***

Geen opmerkingen: