donderdag 20 november 2014

d(b)n 20 XI 2014

 
 
***

Op 20 november 1945 overlijdt de Amerikaanse schrijfster Ellen Glasgow te Richmond Virginia op 72-jarige leeftijd.In haar testament had ze onder andere laten vastleggen dat haar honden Billy & Jeremy opgegraven diende te worden, aangezien ze die graag mee wilde nemen in haar kist, & dat ze haar zo ver mogelijk van haar vader verwijderd aan de aarde toe moesten vertrouwen.
 
***

Oogst van de dag :

Een stapeltje ogen
Honderd jaar telefoon 1881-1981 : toen deze het dus nog gewoon deed


Nationaal jubileumboek VOC 1602-2002
Beelden van de Japanse bezetting van Indonesië
Kalkedotten & knipperbollen; Amsterdam in de jaren vijftig
Waakzaam in Amsterdam Hoofdstad en politie vanaf 1275
Fik Meijer - Gladiatoren; volksvermaak in het Colosseum
James L Swanson - Manhunt, the 12-day chase for Lincolns killer

***

men leest wel eens wat:

Op 13 april 1942 doet Anne Frank aangifte van diefstal van haar rijwiel die die dag tussen 12 & 14 uur voor haar woning aan de Merwedestraat ontvreemd moet zijn . Waarde 45 gulden. Geen vermoeden.

-

In het Nederlands Politie museum bevindt zich een pot met vingers. Na een moord te Sint-Oedenrode, in 1919, had Van Ledden Hulsebosch ter plaatse de situatie opgenomen maar was vergeten vingerafdrukken van het slachtoffer af te nemen. Daarop had hij de gemeenteveldwachter gevraagd hem de vingers dan maar op te sturen, wat deze braaf deed. Van Ledden Hulsebosch bewaarde deze in een stopfles, als schrijnend voorbeeld van het gebrek aan professionaliteit.

uit: Waakzaam in Amsterdam (Boom, 2011)

***

Geen opmerkingen: